Cradle to Cradle

Circulaire economie

Veel bedrijven opereren als lineaire keten. De primaire grondstoffen worden gebruikt en wat overblijft is voornamelijk afval. Met het oog op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt er vandaag de dag steeds meer aandacht aan de circulaire economie besteed. De ideale situatie ontstaat wanneer een bedrijf gericht is op een circulaire economie; het is de ultieme manier van duurzaam ondernemen. Het principe ‘van afval naar grondstof’ staat daarbij centraal, waarbij afval een secundaire grondstof is.

Cradle to Cradle
Techcomlight helpt u en uw bedrijf bij bovenstaand proces van duurzaam ondernemen. Een aantal daglichtproducten uit ons assortiment is namelijk Cradle to Cradle gecertificeerd. Het concept Cradle to Cradle gaat uit van het werken met grondstoffen die volledig hergebruikt kunnen worden, zonder dat deze producten en materialen hun waarde verliezen. Cradle to Cradle kijkt niet alleen naar wat er na gebruik met het product en de grondstoffen wordt gedaan, maar naar de gehele productlevenscyclus van productieproces tot afdanking. Het hergebruik mag in de vorm zijn van nieuwe producten of de grondstoffen daarvan die volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Daglicht advies
Heeft u een project waar met Cradle to Cradle gecertificeerde producten wordt gewerkt of wilt u in het kader van milieubewustzijn samenwerken met bedrijven die op dezelfde manier als u werken? Dat kan! Neem uw eigen bedrijfspand eens onder de loep om te kijken waar verbetering zit. Zijn uw daglichtproducten biologisch afbreekbaar en kunnen ze gerecycled worden? U kunt altijd contact opnemen met één van onze daglichtprofessionals. Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.