Gezonde paarden door daglicht op stal

Daglicht op stal is belangrijk voor de gezondheid van paarden. Natuurlijk licht regelt het bioritme. Bij daglicht wordt een hormoon aangemaakt, waardoor de paarden actief worden. Ze voelen zich energieker en zijn vaak goed gehumeurd. Tijdens het vallen van de avond maken paarden, net als mensen, melatonine aan. Hiervan worden de dieren weer moe en sloom.  Voldoende daglichttoetreding op stal is daarom essentieel. Want ook bij paarden zorgt een gebrek aan daglicht voor de bekende winterdip.

Natuurlijk licht op stal
Een Solatube daglichtbuis haalt het daglicht naar binnen. De buis  brengt natuurlijk licht diffuus de paardenstal in. Hierdoor worden de paarden niet verblind door zonlicht. Solatube vangt het daglicht op met een koepel op het dak. Vervolgens transporteert de buis het licht via een reflecterende buis naar bijvoorbeeld de stal, de poetsplaats of de binnenbak.

24 uur per dag comfortabel verlichte stallen
Wanneer het vroeg donker wordt, is kunstlicht een uitkomst in de stal. De Solatube is uit te breiden met ledlampen van 10.000 lumen. Deze ledlampen verlichten de stal op een comfortabele manier. Het daglichtsysteem met ledlampen zorgt zowel overdag als 
’s avonds voor een gezonde leefomgeving voor de paarden. Mooi meegenomen: de combinatie daglicht met ledlampen zorgt ervoor dat paarden geen wintervacht krijgen.

 De kracht van Solatube in de Hippische Wereld
- Reductie energie
- Goede isolatiewaarden
- Diffuse lichtspreiding
- Weinig aanpassingen aan constructie
- Verbetert eet- en slaapritme
- Minder last van een winterdip
- Combinatie met kunstlicht: minder wintervacht

Referenties:
Stoeterij Zandvliet
Dekstation de Nieuwe Heuvel
Caitewick Western Stables

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.